Bestuur

Voorzitter – Marco Lier
Secretaris en Communicatie – René Exel
Penningmeester en ledenadministratie – Bert Alfing
Escapades (activiteitenorganisatie) en Clubartikelen/webshop – Carel van Heereveld
Beheer Online Register Nederland en Wereldwijd uit archief Hennie Mank († 2023)
Redactie website, magazine en externe uitingen – Bart Peters


Het bestuur stelt zich graag aan u voor;

Voorzitter Marco Lier
voorzitter@volvo1800es.nl

Vanuit mijn ouders ben ik opgevoed met Volvo’s mijn vader werkte van jongs af aan  overwegend in Volvo garages en andere auto’s dan Volvo’s kwamen dan ook niet in het stuk voor bij ons vroeger (op een enkele DAF na dan). Dat virus is er al vroeg ingepland zogezegd. In 2012 ben ik op zoek gegaan naar een ES en na een spoedcursus “wat zijn zoal lastige problemen bij een willekeurige ES” heb ik mijn huidige  ES gekocht in Scheveningen. Helemaal zelf gechecked op de staat van onderhoud, wat niet meeviel in het halfdonker in een willekeurige woonstraat. Hij was destijds donkergroen maar onder meer het motorgedeelte verraadde dat het eigenlijk een kleur 105 was en na een grondige restauratie is dat ook weer de nieuwe/oude kleur geworden. Inmiddels heb ik er zoveel ingezeten dat de voorstoel definitief nog aangepakt moet worden, maar verder is de auto nu in top conditie.


Secretaris en Communicatie Rene Exel
secretaris@volvo1800es.nl

Ik ben niet echt handig, dus ging op zoek naar een goed rijdende ES. Ruim 10 jaar geleden gevonden in Noord Holland, een compleet omgebouwd UK-exemplaar. Enkel aan de locatie van de motorkap-ontgrendelhendel (jaja) is te zien dat er iets niet klopt. In de afgelopen jaren is een aantal zaken verbeterd (onderstel, bekabeling en bekleding), enkel de buitenkant is nog te doen. Maar in een iets te krappe garage, waar ook de fietsen van opgroeiende kinderen staan, is een extra kras zo aanwezig. Dus die klus moet nog even wachten.
Na 10 jaar als redacteur het clubblad te hebben gemaakt, heb ik 2019 besloten om mijn functie over te dragen. Gelukkig kwam mijn maatje van het eerste uur in beeld, hij heeft met volle energie onze ESpress gerestyled. Ik houd mij nu voornamelijk bezig met contentmanagement van de website en verzorg de interne communicatie binnen ons Register.


Penningmeester en ledenadministratie Bert Alfing
penningmeester@volvo1800es.nl

Ik had een appartement gekocht en beneden was een parkeergarage. Daar stond de 1800 ES. Ik reed zelf een Amazon maar ja, dat is nog geen ES. Toch? Ik had me al een paar keer afgevraagd van wie de auto was totdat ik die lange Jan Douwe Kroeske erbij zag staan. Dat resulteerde in een praatje en ach, verder dacht ik eigenlijk zo van nou ja leuk voor hem. Totdat de auto er al een tijdje niet meer stond. Ik kwam Jan Douwe tegen in de garage en vroeg er naar. Het antwoord was dat de auto bij een garage in Harderwijk te koop stond. Je begrijpt dat het toen spijkers met koppen was en voordat ik het wist, was de auto van mij. Oh ja, later nog wel gelachen want ik had er dus nu twee en maar één plekje in de parkeergarage. Ben ik naar Jan Douwe toegegaan en heb hem gewoon zijn parkeerplaats afgetroggeld.


Het Bestuur kan het Register niet alleen in de lucht houden. Zij wordt ondersteund door de volgende personen:

Escapades (activiteitenorganisatie) en Clubartikelen/webshop Carel van Heereveld
evenementen@volvo1800es.nl

Ik ben geen Volvofreak, maar de 1800 ES is wel mijn “model” en is de reden waarom ik er voor de 2e keer er een heb aangeschaft. Eerst lichtblauw metallic in 1996 ( verkocht in 2006) en nu sinds 2016 een oranje exemplaar waarvan de restauratie in juli 2019 is voltooid (inmiddels met bijpassende velgen).

Oude liefde roest niet zullen we maar zeggen; dat valt overigens met deze ES van nu ook wel mee. Motorisch technisch is hij nu in orde en heeft zelfs de reis naar Rostock  en Odenwald van afgelopen jaren v.v. doorstaan. Nu deze restauratie is afgerond begin ik nu aan project nummer 3. Een 63’r S die in de loop van de jaren 80 is omgebouwd tot een ES. Ik zal jullie regelmatig daarover informeren in het clubblad. Dit project mag enige jaren duren. We zullen zien hoever we komen.

Binnen het register heb ik sinds december 2017 de clubartikelen opgepakt inclusief de Volvo – beurs in Rosmalen vanaf 2018. Ideeën voor clubartikelen en beursinrichting/presentatie zijn altijd welkom via  clubartikelen@volvo1800es.nl 

Sinds eind 2019 organiseer ik ook de Escapades en het liefst doe ik dat met een of meerdere leden gezamenlijk. Dus heb je ideeën / suggesties dan ben je van harte welkom via  evenementen@volvo1800es.nl


Beheer Register Nederland en Wereldwijd Hennie Mank
info@volvo1800es.nl

Op mijn 18e heb ik een 2nd hand P1800 ’63 (#7013) gekocht. Na 4 jaar met deze voortreffelijke volvo te hebben gereden werd hij door de ANWB afgekeurd  (Ja, een Jensen model !!) Hij is gekocht door een liefhebber en staat in een prive  museum. Toch is het Volvo virus blijven sluimeren, vele volvo modellen gereden en dan kom je plots weer een leuke en goede 1800ES tegen. Lid geworden van het Volvo1800ES Register, de website opgestart  en het zoeken naar alle 1800ES’sen in Nederland  en wereldwide werd een nieuwe hobby.  Omdat ik zweeds spreek, had ik snel toegang tot het gehele 1800 Register in Zweden (het RDW). Bijna iedere dag na veel speuren vind er wel weer een. 
Van bijna alle ES’sen beschreven in de tabs 1800ES Register Nl en Wereld Wide heb ik wel meerdere foto’s, alles gesorteerd op chassisnummer.


Magazine en website Bart Peters
redactie@volvo1800es.nl

In mijn studietijd werd ik verliefd op een prachtige Volvo Amazone. Al snel maakte ik kennis met het uitgebreide scala van Volvo. Na het Amazone-avontuur van 13 jaar was de liefde voor Volvo sterk. Toen ik opnieuw op zoek ging naar een goede auto was het onvermijdelijk een 1800. Deze ES rij ik nu ruim 15 jaar.

Mijn rol binnen het register is een verlenging van mijn dagelijkse werk, waarin ik als grafisch ontwerper een ruime klantenkring onderhoud. Zie ook allplaces.nl
Voor het 1800ES Register maak ik het magazine, de website, en andere uitingen zoals de beurswand en activiteiten-bannier/vlag.