Bestuur

Voorzitter – Marco Lier
Secretaris en Communicatie – René Exel
Penningmeester en ledenadministratie – Jan Sertons
Escapades (activiteitenorganisatie) en Clubartikelen/webshop – Carel van Heereveld
Redactie website, magazine en externe uitingen – Bart Peters


Het bestuur stelt zich graag aan u voor;

Voorzitter Marco Lier
voorzitter@volvo1800es.nl

Vanuit mijn ouders ben ik opgevoed met Volvo’s mijn vader werkte van jongs af aan  overwegend in Volvo garages en andere auto’s dan Volvo’s kwamen dan ook niet in het stuk voor bij ons vroeger (op een enkele DAF na dan). Dat virus is er al vroeg ingepland zogezegd. In 2012 ben ik op zoek gegaan naar een ES en na een spoedcursus “wat zijn zoal lastige problemen bij een willekeurige ES” heb ik mijn huidige  ES gekocht in Scheveningen. Helemaal zelf gechecked op de staat van onderhoud, wat niet meeviel in het halfdonker in een willekeurige woonstraat. Hij was destijds donkergroen maar onder meer het motorgedeelte verraadde dat het eigenlijk een kleur 105 was en na een grondige restauratie is dat ook weer de nieuwe/oude kleur geworden. Inmiddels heb ik er zoveel ingezeten dat de voorstoel definitief nog aangepakt moet worden, maar verder is de auto nu in top conditie.


Secretaris en Communicatie Rene Exel
secretaris@volvo1800es.nl

Ik ben niet echt handig, dus ging op zoek naar een goed rijdende ES. Ruim 10 jaar geleden gevonden in Noord Holland, een compleet omgebouwd UK-exemplaar. Enkel aan de locatie van de motorkap-ontgrendelhendel (jaja) is te zien dat er iets niet klopt. In de afgelopen jaren is een aantal zaken verbeterd (onderstel, bekabeling en bekleding), enkel de buitenkant is nog te doen. Maar in een iets te krappe garage, waar ook de fietsen van opgroeiende kinderen staan, is een extra kras zo aanwezig. Dus die klus moet nog even wachten.
Na 10 jaar als redacteur het clubblad te hebben gemaakt, heb ik 2019 besloten om mijn functie over te dragen. Gelukkig kwam mijn maatje van het eerste uur in beeld, hij heeft met volle energie onze ESpress gerestyled. Ik houd mij nu voornamelijk bezig met contentmanagement van de website en verzorg de interne communicatie binnen ons Register.


Penningmeester en ledenadministratie Jan Sertons
penningmeester@volvo1800es.nl

Volgt.


Het Bestuur kan het Register niet alleen in de lucht houden. Zij wordt ondersteund door de volgende personen:

Escapades (activiteitenorganisatie) en Clubartikelen/webshop Carel van Heereveld
evenementen@volvo1800es.nl

Ik ben geen Volvofreak, maar de 1800 ES is wel mijn “model” en is de reden waarom ik er voor de 2e keer er een heb aangeschaft. Eerst lichtblauw metallic in 1996 ( verkocht in 2006) en nu sinds 2016 een oranje exemplaar waarvan de restauratie in juli 2019 is voltooid (inmiddels met bijpassende velgen).

Oude liefde roest niet zullen we maar zeggen; dat valt overigens met deze ES van nu ook wel mee. Motorisch technisch is hij nu in orde en heeft zelfs de reis naar Rostock  en Odenwald van afgelopen jaren v.v. doorstaan. Nu deze restauratie is afgerond begin ik nu aan project nummer 3. Een 63’r S die in de loop van de jaren 80 is omgebouwd tot een ES. Ik zal jullie regelmatig daarover informeren in het clubblad. Dit project mag enige jaren duren. We zullen zien hoever we komen.

Binnen het register heb ik sinds december 2017 de clubartikelen opgepakt inclusief de Volvo – beurs in Rosmalen vanaf 2018. Ideeën voor clubartikelen en beursinrichting/presentatie zijn altijd welkom via  clubartikelen@volvo1800es.nl 

Sinds eind 2019 organiseer ik ook de Escapades en het liefst doe ik dat met een of meerdere leden gezamenlijk. Dus heb je ideeën / suggesties dan ben je van harte welkom via  evenementen@volvo1800es.nl


Magazine en website Bart Peters
redactie@volvo1800es.nl

In mijn studietijd werd ik verliefd op een prachtige Volvo Amazone. Al snel maakte ik kennis met het uitgebreide scala van Volvo. Na het Amazone-avontuur van 13 jaar was de liefde voor Volvo sterk. Toen ik opnieuw op zoek ging naar een goede auto was het onvermijdelijk een Volvo, en wilde ik graag weer iets bijzonders. Dat werd deze Volvo 1800 ES, die ik rij sinds 2005.

Mijn rol binnen het register is een verlenging van mijn dagelijkse werk, waarin ik als grafisch ontwerper een ruime klantenkring onderhoud. Zie ook allplaces.nl
Voor het 1800 ES register maak ik het magazine, de website, en andere uitingen zoals de beurswand en activiteiten-bannier/vlag.