Register

Oprichting

Op 18 januari 1992 vond de officiële oprichting plaats van het Volvo 1800 register.
Dit register is de voortzetting van het Volvo 1800 ES register, dat op 27 januari 1980 te Waalwijk werd opgericht.
In het huishoudelijk reglement is vastgesteld dat de naam Volvo 1800 ES Register gehandhaafd blijft.

Lidmaatschap
Lidmaatschap is voorbehouden aan eigenaren van een Volvo 1800 ES.
Anderen die het register willen steunen, kunnen toetreden als donateur.
Van deelname aan meetings en andere door het register te organiseren evenementen
zijn donateurs (niet) uitgesloten, tenzij anders vermeld.


Doelstelling

Het aangaan en onderhouden van nauwere relaties tussen Volvo 1800 ES eigenaren, het uitwisselen van ervaringen alsmede het elkaar zoveel mogelijk behulpzaam zijn, teneinde de leden het grootst mogelijk plezier van hun auto te doen hebben.

Het Volvo 1800 ES register is opgericht in 1980 en heeft als doelstelling om zoveel mogelijk onderling plezier te beleven met onze unieke auto’s, waarvan er naar verluidt oorspronkelijk maar 8 tot 13 in Nederland zijn verkocht.
Inmiddels rijden er in ons land hiervan grofweg 200 rond, op een totaal productie van 8.700 exemplaren.

Het register is de officiële club voor liefhebbers van Volvo 1800 ES modellen die slechts twee jaar gebouwd zijn namelijk van augustus 1971 tot en met juni 1973. Het model is gebaseerd op de 1800 coupe waarmee Volvo zeer succesvol was in de jaren zestig en het imago een sportief karakter gaf. Een Volvo 1800S was zelfs te zien met Roger Moore in de televisie serie The Saint.

De Escapades zijn synoniem voor onze evenementen die actief door onze leden bezocht worden. Er zijn jaarlijks o.a. speciale ritten naar het buitenland naar speciale en mooie plekken. Daarnaast is er een overzicht, “Het register Nederland en Wereldwijd” van zoveel mogelijk bekende en ‘teruggevonden’ 1800 ES modellen. Er is ook een schitterende clubblad genaamd ESpress, dat bij de leden en donateurs 3 keer per jaar op de deurmat valt en telkens weer vol wetenswaardigheden en leuke verhalen staat.

De 1800 ES is beroemd en geprezen om zijn ‘glazen hatchback’, dat als voorbeeld heeft gediend in latere sportieve modellen van Volvo zoals de 480, Volvo C30 en de recente Concept ES.

Wij nodigen alle eigenaren van een 1800 ES uit om lid te worden van het gezellige 1800 ES register